Ako vybrať matrac do detskej postele podľa zloženia

Ako vybrať matrac do detskej postele

 

Ako vybrať matrac pre dieťa?
Keď uvažujete o veľkosti matraca pre dieťa, vezmite do úvahy niekoľko vecí.

Najdôležitejšie je prispôsobiť štruktúru a tvrdosť detských matracov individuálnym vlastnostiam detí, hlavne tvaru postavy a hmotnosti.

Je však potrebné pripomenúť, že otázka hmotnosti dieťaťa je k dispozícii pri výbere iba od 35 kg. U malých detí je to oveľa menej dôležité, pretože rozdiel v stavbe tela detí je menší.

U detí s hmotnosťou približne od 35 kg však môže byť stavba tela veľmi odlišná. Vyplýva to napríklad z rôznych modelov pôrodov bábätiek, a teda z rozdielneho rozloženia telesnej hmotnosti. Preto je potrebné prispôsobiť matrac dieťaťa jeho individuálnym vlastnostiam.

Mäkké detské matrace sú vhodné pre deti ľahkej konštrukcie, tvrdé matrace sú vhodné pre ťažšie deti. Ide o to, že matrac by mal byť vzadu tvrdý, aby sa doň dieťa nezmestilo, a zároveň vzadu mäkký, aby sa pod tlakom primerane ohol, podopieral všetky časti tela a odľahčil záťaž. kostrové svaly.

Výber dobrého a bezpečného matraca pre vaše dieťa je dôležité, pretože poskytuje dobrý a bezpečný spánok.

Ako vybrať matrac pre bábätko a malé deti (0 - 3 roky)

Pre bábätká a najmenšie deti je lepší pevnejší podklad, kedy kostrový a svalový systém naberá na obrátkách a zabzepečuje, že nám pred očami rastú ako z vody. 

Pre pohodlný a zdravý spánok, každé bábätko potrebuje pevný detský matrac, ktorý mu umožní ľahko a správne dýchať (odporúča sa najmä výstuž s kokosovou vrstvou)

Ako vybrať detský matrac pre škôlkara a školáka (deti 3 - 13 rokov)

Deti v tomto veku ešte stále intenzívne rastú, matrac by mal byť preto podľa odporúčania pediatrov stredne tvrdé až tvrdšie detské matrace. Dobrou voľbou sú jednoduchšie penové matrace z HR35 alebo matrace s kokosovou vložkou.

PENA T25

Polyuretánová pena T25 je obľúbeným materiálom používaným v matracoch určených pre deti. Jeho hustota je 25 kg/m3. Je mäkký a elastický, zaisťuje pohodlný odpočinok pre každé dieťa. Stredná tvrdosť peny umožňuje udržať vhodnú polohu chrbtice počas spánku. Matrac je vyrobený z peny T25 a je obojstranný. Otáčanie plochy na spanie zaisťuje rovnomerné rozloženie hmotnosti tela a tým predlžuje životnosť penového matraca.

infografika

pena_0

Pena HR35 je vysoko elastická pena, ktorá sa vyznačuje vysokou elasticitou a odolnosťou. Vďaka pórovitej štruktúre a prítomnosti bubliniek sa dokonale prispôsobí tvaru tela batoľaťa a zabezpečí správne odvetrávanie matraca, vďaka čomu sa dieťa počas noci nepotí. To je zárukou nielen pohodlného, ​​ale aj zdravého spánku pre najmenších. Matrace vyrobené z peny HR35 sú mimoriadne odolné a odolné voči deformácii. Okrem toho má antialergické vlastnosti.

infografika_6

KOKOS

Kokos je materiál, ktorý sa vyznačuje tvrdosťou a antibatekteriálnymi vlastnosťami. Podopiera telíčko batoľaťa či dieťa, čím zaisťuje tvrdšiu podporu chrbtice počas spánku. Tvrdší podklad pre dieťa je dôležitý hlavne v prvým mesiacoch života. Prírodná kokosová vrstva má kvalitné dlhé kokosové vlákna, čím zvyšuje odolnosť voči baktériam a plesniam. 

INFOSKY_

latex_09

Latex je materiál, ktorý sa vyznačuje vysokou elasticitou a elasticitou. Podopiera telíčko batoľaťa len v tlakových bodoch, čím zaisťuje správne vyrovnanie jeho chrbtice počas spánku. Odporúča sa pre deti, ktoré počas noci často menia polohu spánku. Latexové matrace sú vysoko odolné voči deformácii. Po odstránení tlaku sa latexová pena takmer okamžite vráti do pôvodného tvaru. Štruktúra latexovej peny z nej robí odolný materiál, ktorý zaručuje odolnosť matraca na veľmi dlhú dobu.

infografiks_9

 

U nás nájdete: detsky matrac 90x200 určené do detských postelí, detsky matrac 120 x 60 určené do detských postieľok, detské matrace 160x80 do postelí pre deti, detske matrace 180x80